Rengeteg nagyszerű programmal indul Pécsen a nyári szezon

Rengeteg nagyszerű programmal indul Pécsen a nyári szezon

Idén sem szenvednek majd hiányt a programokból azok, akik Pécsen keresnének maguknak hasznos elfoglaltságot, hiszen a Pécs Nyitva kampány részeként rengeteg lehetőség várja majd a látogatókat.

A kezdeményezést először a koronavírus-járvány után hirdették meg annak érdekében, hogy újra fellendítsék a város turizmusát, azonban az előrejelzések szerint 2023 lehet az eddigi legsikeresebb év, a cél ugyanis szeptemberig a 200 ezer vendégéjszaka elérése.

Kiemelkedő szerepet kap a Zsolnay Örökségkezelő

A Pécs Nyitva kezdeményezés kapcsán a Zsolnay Örökségkezelő kiemelkedő szerepet kaphat az idén. Ennek részeként már május 20-21-én elindulhat a nyári szezon a hagyományos Zsolnay Piknikkel, amihez a hónap végén a gyereknap is csatlakozik.

Nagy újdonság lesz júniustól a Zsolnay Plázs, aminek a lényege, hogy a negyedbe érkező turisták egy hangulatos és különleges vendéglátóhelyen tudjanak pihenni – akár szabadtéri környezetben is –, miközben finom italokat és koktélokat iszogathatnak.

A már jól megszokott módon idén is megrendezésre kerül a Zsolnay Örökségkezelő részeként a Sétaéter Fesztivál, illetve a vele összekötött LOKART, de nem marad ki a sorból július elején a Zsolnay Fényfesztivál – több mint 100 érdekes programmal –, illetve a nyár zárásaként hagyományos Szamárfül, ami idén is az ország legnagyobb diákfesztiváljának ígérkezik.

Újdonságok a Janus Pannonius Múzeumban

Mint kiderült, a Janus Pannonius Múzeum is készül újdonságokkal a turistáknak. Az intézményben már elindult a nyári szezon, hiszen fut a Toulouse-Lautrec-kiállítás, ami mellett több érdekes esemény közül is válogathatnak majd a látogatók.

Várhatóan még a nyáron megtekinthető lesz a Kismányoky Károly életmű, de lesz régészeti tárlat, sőt a Múzeumok Éjszakájára is készülnek egy átfogó eseménnyel, átlagosan 50-60 extra programmal, köztük az újrarendezett Lantos-kiállítás újranyitásával.

Ismét lesznek Pécsi Egyetemi Napok

A három év kényszerpihenő után idén nyáron újra lesznek Pécsi Egyetemi Napok, amire rendkívül erős programot állítottak össze a szervezők. A fesztivál ezúttal az Expo Centerben kerül megrendezésre, méghozzá három színpadon, összesen mintegy 100 programmal.

Érdekesség, hogy a PEN legnagyobb koncertjei ezúttal szabadtéri helyszínre kerültek, de nem kell aggódni az időjárás miatt, hiszen nemcsak a színpad, a nézőtér is fedett lesz.

Minden héten koncert a Káptalan Kertben

A Pécs Nyitva kampányhoz csatlakozott idén a Káptalan Kert is, ahol egészen szeptember végéig minden héten különleges előadókkal és koncertekkel kedveskednek majd a szervezők, így péntekenként és szombatonként egyaránt biztos hátteret nyújt a helyszín a kikapcsolódáshoz.

Sporteseményekből sem lesz hiány

Aki szereti élőben követni a sporteseményeket, az szintén rengeteg elfoglaltságot találhat magának Pécsen az idén nyáron. Már májusban eljutott ide a Tour de Hongrie kerékpáros verseny, de sokak nagy örömére érkezik az 56. Mecsek Rallye is.

A nagyobb rendezvények mellett ráadásul kisebb érdekességek egyaránt lesznek, így szerveznek futóversenyt Tüskésréten, sőt egy vízilabda utánpótlásdöntő is érkezik Pécsre.

comments powered by Disqus