Uránváros központja

Uránváros központja

Az EKF program keretében megvalósuló beruházások egyik fő célkitűzése - ezen a területen különösen - a meglévő hiányosságok, káros jelenségek kiküszöbölése és a kedvező adottságok kihasználása mellett korszerű közterületek kialakítása. A fejlesztés célja, hogy megújuljon a városrész központja, az Uránbányász tér, a Szilárd Leó park és az Ybl Miklós utca. A főtér olyan funkciókkal gazdagodik majd, melyektől közösségi térré formálódik. Felújítjuk a köztéri alkotásokat, a téren található szökőkutat, és új utcabútorokat helyezünk ki, valamint díszburkolatot kap az egész terület. A parkban megújul a játszótér és a növényállomány, kibővülnek a szabadidős lehetőségek.

Közlekedés, parkolás

A zöldterületi koncepcióhoz csatlakozva a tervezési terület fókuszpontját képező Uránbányász tér és Szilárd Leó park körüli utcák átmenő gépjármű forgalma korlátozódik, ugyanakkor a parkot határoló lakóutcákban a parkolóhelyek megmaradnak, sőt, bővülnek. Az útpálya és a gyalogos illetve kerékpáros felületek fizikai elválasztására zöldsávokat tervez a nyertes pályázat.

Szilárd Leó park

A szabadidő aktív eltöltésére alkalmas pihenőpark alakul ki, ahol minden korosztály megtalálhatja a maga elfoglaltságát. Mivel a park közelében található óvoda és bölcsőde, fontos szempont volt a tervezés során egy változatos, igényes játszótér kialakítása.

Az építészeti tervpályázat eredményét 2007 novemberében hirdették ki, az előkészítő engedélyeztetési eljárásokat követően a kivitelezés várhatóan 2008 őszén indul meg.

comments powered by Disqus