Miért válasszunk sarokkanapét kis pécsi lakásokba?

Miért válasszunk sarokkanapét kis pécsi lakásokba?

A sarokgarnitúrák nemcsak nagy, hanem kis helyiségekbe is tökéletesen alkalmasak. A sarokkanapék hangulatos sarkot teremtenek a nappaliban, melyek pihenésre csábítanak. Nézzük hát a sarokkanapék tulajdonságait és előnyeit, illetve hogyan alakíthatunk ki egy ilyen pihenésre csábító hangulatos helyet!

Sarokkanapék pécsi kis lakásokba

Pécsen köztudottan rengeteg diák tanul, akik nem csak kollégiumokban, hanem pécsi kisebb lakásokban laknak. Az ilyen egy, vagy kétszobás lakások optimális berendezése sokszor nem könnyű, hiszen minden egyes rendelkezésre álló centimétert ki szeretnénk használni. Egy sarokkanapé elhelyezése rendkívül jó szolgálatot tehet.

A sarokkanapék tulajdonságai

A sarok ülőgarnitúrákról köztudott, hogy két, L alakban egymás mellé helyezett ülőalkalmatosságból állnak, ennek megfelelően, ahogy a neve is sugallja, a szoba sarkába is elhelyezhetjük őket. Ezeket az ülőbútorokat azonban nem feltétlenül kell egy sarokba helyezni, hanem a szoba közepén is állhatnak. Ezáltal a sarokgarnitúrákat gyakorlatilag bármilyen helyiségbe beilleszthetjük. Kisebb helyiségekben azonban a helytakarékosság érdekében mindenképpen célszerű, hogy egy sarokba helyezzük el őket. A sarokülők természetesen gyermekszobákban is kiváló szolgálatot tehetnek.

Értelemszerűen különböző méretű sarokkanapék vannak, például 2, 3 de akár 5 személyes változatban is. Így a saját igényeinek és a helyiség méretének megfelelő méretet válaszhatjuk ki. A kisebb kanapék mérete általában 220-240 centiméteres szélességgel és körülbelül 160 centiméteres mélységgel rendelkeznek, míg egy közepes sarokgarnitúra szélessége 270-300 centiméter, mélysége pedig 170-230 centiméter közötti. A kisebb méretű sarokülők általában alvó funkcióval is rendelkeznek, hogy extra helyet biztosítsanak a kényelem érdekében. Egy tipikus ágyazható sarokkanapé két részből áll: az egyik oldalon az ágyfunkció, míg a másik oldalon pedig az ágyneműtartó kap helyet.

Megfelelő sarokkanapé kis helyiségekbe

A kis helyiségek bútorainak kiválasztásakor a legfontosabb, hogy olyan bútorokat válasszunk, amelyek bővítik a teret. Ezáltal egy olyan helyiséget hozhatunk létre, amely ezáltal nagyobbnak tűnik, mint amilyen valójában. Ezért kis alapterületű szobák esetén sarokkanapé vásárlása esetén arra is érdemes figyelni, hogy inkább kisebb sarokkanapét vegyünk, ami nem tölti ki teljes egészében a rendelkezésre álló teret, mint nagyobbat, ami egy kis helyiségben elsöprő hatással bír.

Azon filigránabb sarokülők, amelyek lábakon állnak, különösen jól mutatnak kis helyiségekben, mivel szellősebb hatást érhetünk el. Minél nagyobb a szoba, annál valószínűbb, hogy nélkülözhetjük a kanapé lábait. Kis lakásokban, például egyszobás garzonokban vagy diáklakásokban egy 2-3 személyes sarokkanapé a tökéletes választás lesz, mivel viszonylag helytakarékosak, de mégis elég helyet kínálnak az ottlakók részére. A sarokban való elhelyezéssel optimális, jó közérzetet érhetünk el kis szobákban.

Multifunkciós sarokgarnitúrák

A legtöbb esetben a sarokkanapék több funkcióval is rendelkeznek. A két leggyakoribb funkció a az integrált alvó funkció és a tárolóhely. Amennyiben ágyneműtartós a kanapé, a tárolási lehetőségnek köszönhetően könnyedén, gyorsan rendbe rakhatjuk a felesleges dolgokat, vagy például elrakhatjuk a kanapétakarót, vagy az ágyneműt.

Ágyazható sarokgarnitura

A nagyobb hely biztosítása érdekében a sarokkanapék nyithatóak, melyet kiegészítő ülőhelyként vagy alvóhelyként használhatunk. Az alvó funkció különösen kis lakásokban előnyös, mivel a sarokkanapét kinyitva ágyként is használhatjuk, így kifejezetten helytakarékos és 2 az 1ben megoldás lesz.

A sarokkanapék előnyei

Egy sarokkanapé jól illeszkedik a szoba sarokába, így a helyiség tere optimálisan kihasználható.

A sarokkanapé több ülőfelületet kínál, mint egy egyenes 2 személyes kanapé.

A hagyományos kanapékkal ellentétben egyszerre akár két ember is kényelembe helyezheti magát és nyújtózkodhat rajta.

Alvó funkcióval ellátott sarokkanapét ágynak is használhatjuk, ezáltal kis pécsi lakásokban kifejezetten jó szolgálatot tesz majd, hiszen a sarokkanapé így helyettesítheti az ágyat is (2in1 funkció).

A sarokkanapék esetenként tárolási lehetőséggel is rendelkeznek.

A sarok ülőgarnitúrák könnyen összeszerelhetők, még szakmai segítség nélkül is.

comments powered by Disqus