Ezek lesznek 2023-ban a legkeresettebb pécsi látnivalók

Ezek lesznek 2023-ban a legkeresettebb pécsi látnivalók

Kétség sem férhet hozzá, hogy Pécs 2023-ban is az egyik legfontosabb turisztikai célpont lesz Magyarországon. Hogy mégis melyek azok a nevezetességek, amelyek a jövő esztendőben a legtöbb látogatót vonzzák majd be?

Az internetes értékelések alapján összeállítottunk egy listát azokról a pécsi látnivalókról, melyeknek 2023-ban feltétlenül szerepelniük kell a listánkon, ha a városba látogatunk. Összeállításunk természetesen közel sem teljes, az alábbiakon kívül még rengeteg más egyéb attrakció közül válogathatunk magunknak

Zsolnay Kulturális Negyed

A Zsolnay Kulturális Negyed 2022-ben és az elmúlt években az egyik legnépszerűbb helyszín volt a pécsi látnivalók közül. Több ezer pozitív értékelést olvashatunk róla a világhálón, ezért biztosak vagyunk benne, hogy 2023-ban is ott lesz majd az élmezőnyben.

Nem véletlenül, hiszen a Zsolnay porcelángyár területén kiépült helyszín új életet lehelt a környékbe és a városba egyaránt, így több kiállítást tekinthetnek meg az érkezők, de találhatnak kézműves boltokat, vendéglátóhelyeket, miközben az Alkotó negyedben a rendszeres programokból sincs hiány soha.

Pécsi Állatkert

PécsZoo éjjel

Ha népszerű pécsi látnivalókat keresünk 2023-ra, akkor az állatkert semmiképpen sem maradhat ki a sorból. A hatvanas évek óta működő intézmény 2016-ban teljesen megújult és átalakult, így mintegy 250 fajból több mint 1000 állatot tekinthetnek meg az ide érkezők.

A PécsZoo részeként megismerhetjük hat földrésznek a legjellegzetesebb állatait, köztük oroszlánokat, zebrákat, vízilovakat vagy csimpánzokat, de egy külön akvárium-terrárium részlegen a tengerek élővilágát, sőt különféle hüllőket és kétéltűeket egyaránt megcsodálhatunk.

Csontváry Múzeum

A Janus Pannonius Múzeum egyik leginkább látogatott kiállítása volt az elmúlt években a Csontváry Múzeum, és az előrejelzések szerint semmi sem utal arra, hogy ezen a téren bármi változás következne be 2023-ban.

A hetvenes évek óta működő múzeum töretlen népszerűségnek örvend, aminek az oka leginkább abban keresendő, hogy a gyönyörű neoreneszánsz épületben a legendás festő megannyi ismert műve megtalálható, így például a Magányos Cédrus és a Mária kútja Názáretben is.

Zsolnay Múzeum

Ha Pécs, akkor Zsolnay. Ez a két szó az évtizedek alatt sokak számára összeforrott, így talán nem meglepő, hogy a Zsolnay Múzeum 2023-ban is a legkeresettebb látványosságok közé lesz sorolható, mely ráadásul a város egyik talán legöregebb épületében kapott helyet, mely a feljegyzések szerint már az 1300-as években is ott állt.

A Zsolnay Múzeum egyébiránt 1928-ban nyílt meg, részeként pedig nemcsak a Zsolnay család múltjával, hanem a legendás kerámiák történetével, hovatovább komplett történelmével is megismerkedhetnek azok, akiket érdekel ez a téma.

Mecsextrém Erdei Kalandpark

Mecsextrém Erdei Kalandpark

Az állatkert mellett a pécsi látnivalók és élmények közül a Mecsextrém Erdei Kalandpark szintén előkelő helyen végzett az elmúlt években, és az internetes vélemények alapján 2023-ban is rengetegen keresik majd fel csak ezért a várost.

Ez a különleges kalandpark többtucatnyi játékkal, erdei bobbal, kötélpályával, mászófallal, íjászattal, szimulátorokkal, kalandvárral, rodeó bikával, gokart pályával és egyebekkel várja a kikapcsolódásra vágyókat a várostól mindössze 2 kilométerre, az Árpádtető nyugalmában.

comments powered by Disqus