Lahti, a tavak finn városa

Lahti, a tavak finn városa

Lahti városa a Finn-tavak kapuja - a legnagyobb Európában. Finnországban több mint 188 000 tó található, és a víz a legtisztább a világon. Lahti mindössze egy órányira északra található a fővárostól, Helsinkitől, a nemzetközi repülőtértől és a kikötőktől - és 2,5 órányira Szentpétervártól vonattal.

2021-ben Lahti Európa Zöld Fővárosaként élen jár a klímavédelmi munkában, és úttörő szerepet játszik a fenntartható és intelligens megoldások terén. Lahti térségében fenntartható módon tapasztalhatja meg a tiszta és változatos természetet. Lahtiból a helyi Vesijärvi-tóból nyílik a vízi út a tiszta Päijänne-tóba, amely Finnország második legnagyobb tava - és amely az egész Helsinki régiónak ivóvizet biztosít. A város területének 74%-át erdő borítja, míg 11%-át vízfelületek teszik ki. A világ legjobb csapvize, amelyet a Salpausselkä hegygerincek természetes úton szűrik és tisztítják, mindennapi luxus Lahti lakói számára.

Lahti egy hagyományos, jól ismert sportváros is, amelynek ikonikus nevezetességei a három síugró sánc. A vendéglátó Lahti egész évben sportkedvelők ezreit fogadja aktív nyaralás céljából - a kavicsos kerékpárosok, hegyikerékpárosok, sífutók, triatlonisták, nyomvonalas futók, túrázók és nyíltvízi úszók élvezik a természeti környezetet és a helyiségeket. Emellett a régióban két olimpiai edzőközpont - Vierumäki és Pajulahti - is nyitva áll mindenki számára.

A Lakeland Finland nyaralás a természettel kapcsolatos pihenésről szól. A négy évszak - a végtelen nyári napok vagy a téli sötétség és nyugalom - közötti éles kontrasztok minden alkalommal mássá teszik a látogatást. A finn hagyományos szaunázás, a nyílt, tiszta tavakban való úszás, a lassú erdei séták és a tóparti magánvillában töltött éjszakák minden látogatás elengedhetetlen kellékei. Lahti régió Finnország egyik legforgalmasabb nyaralóhelye.

A víz által teremtett táj

Kallavesi_Aerial view_Lakeland

A Lahti régióban található Salpausselkä Geopark Finnország legismertebb geológiai örökségét képviseli. Az egyedülálló domborzati formákat, mint például a csodálatos Salpausselkä-gerinceket és a Päijänne Nemzeti Parkban található festői Kelvenne-szigetet és Pulkkilanharju Esker-t a jégkorszak végén az ősi olvadékvízfolyások alakították ki. Az erdővel borított hegygerincek, sziklás kiemelkedések és több száz tó változatos tája lélegzetelállító látványt nyújt, és a területet kiválóan alkalmas természetjáró turisták számára. A Salpausselkä Aspiring UNESCO Globális Geopark egész évben tele van érdekes látnivalókkal.

comments powered by Disqus