Ismerd meg a virtuális valóság csodáját a pécsi Zsolnay Negyedben

Ismerd meg a virtuális valóság csodáját a pécsi Zsolnay Negyedben

Újabb különleges, mindemellett pedig modern elfoglaltság várja azokat, akik a pécsi programok részeként szeretnének kikapcsolódni egy kicsit, hiszen bárki kipróbálhatja a virtuális valóság csodáját, ha ellátogat a Zsolnay Negyedbe.

Ezzel a különleges lehetőséggel átléphetjük a határainkat, sőt biztonságosan kimozdulhatunk a komfortzónánkból, miközben olyan élmények részeseivé válhatunk, amire a való életben talán soha nem lenne lehetőségünk.

Látogatás a Nemzetközi Űrállomáson? Búvárkodás a tenger mélyén? Hajmeresztő száguldás a legújabb sportautók volánja mögött? A VR Univerzumban csak fel kell tennünk egy VR headsetet, és azonnal átadhatjuk magunkat a legkülönfélébb élményeknek.

Sőt mi több, nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is garantáltan találnak maguknak elfoglaltságot, miközben ízelítőt kapnak a jövő technológiájából!

Próbáld ki a legjobb videojátékokat a virtuális valóságban

A VR Univerzumban garantáltan jól szórakozhatnak majd azok, akik szeretnék kipróbálni a legjobb videojátékokat a virtuális valóságban. Szélvész gyorsaságú sportkocsik volánja mögé pattanhatunk például a Project Cars 2-ben, de a rallyzás örömeit is megismerhetjük a DIRT Rally keretein belül.

A Zsolnay Negyedben lehetőségünk nyílik továbbá a mérges madarak oldalán megleckéztetni a mohó malackákat az Angry Birds: Isle of Pigs-ben vagy belekóstolni a városépítés örömeibe a Cities VR-ban.

Amennyiben egy kis horrorra vágyunk, szembeszállhatunk a vérengző zombihordákkal a The Walking Dead: Saints & Sinners-ben, de bokszolhatunk, asztali teniszezhetünk, sőt virtuális kiskedvencet is nevelgethetünk, ha szeretnénk.

Virtuális élmények a legnagyobb felfedezőknek

Mint fentebb is említettük már, a pécsi VR Univerzum közel sem csak a videojátékokról szól, itt azok is megtalálhatják a számításaikat, akik egyszerűen csak új élményekre vágynak és kipróbálnák magukat a virtuális valóságban.

Nekik szól például a Brink Traveler, aminek részeként a Föld 24 varázslatos helyszínére utazhatunk el, de megtapasztalhatjuk a Nemzetközi Űrállomás mindennapjait a Mission: ISS-ben, Niel Armstrong útitársaként átélhetjük a komplett Holdra szállást, az Ocean Rift-ben pedig az óceán mélyére is lemerülhetünk.

Ha csak kiszíneznénk a világot, válasszuk bátran a Color Space élményét, és míg az Epic Roller Coasterben az őrült hullámvasutazásból kapunk egy kis ízelítőt, a National Geographic Explore VR-ban a Föld legnagyobb nevezetességeit fedezhetjük fel testközelből.

Nyitva tartás és tudnivalók

A VR Univerzum a nyári időszakban hétfőtől-vasárnapig, délelőtt 10 és délután 18 óra között várja az érdeklődőket a Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpontjának felső szintjén, ahol leginkább 8 éves kor felett találhatnak maguknak elfoglaltságot az érkezők.

A helyszín fogad csoportos bejelentkezést – akár több napra is –, azonban erről, a konkrét időpontokról, valamint a szabad helyekről kizárólag a dolgozók tudnak pontos felvilágosítást adni.

comments powered by Disqus