Óriási tömeg előtt énekeltek Plácido Domingo és az Operalia döntősei Pécsett

Óriási tömeg előtt énekeltek Plácido Domingo és az Operalia döntősei Pécsett

A Pécs2010 EKF program idei felvezető évének egyik legrangosabb és minden bizonnyal legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseménye volt a Plácido Domingo nevével fémjelzett Operalia Nemzetközi Énekverseny záró ingyenes gálakoncertje augusztus 8-án este Pécsett, a Dóm téren.

Becslések szerint közel tizenötezren hallgatták a csodálatos hangversenyt, melyen a legendás három tenor egyike, a világ egyik leghíresebb operaénekese nem csupán hangjával kápráztatta el a komolyzene szerelmeseit, de Israel Gursky karmester mellett több produkcióban is ő vezényelte a fantasztikus muzsikát szolgáltató Pannon Filharmonikusok zenekart, a Pécs2010 EKF program egyik hivatalos nagykövetét. Plácido Domingo mellett a napokban lezárult Operalia Énekverseny legjobbjai is felléptek a pécsi gálán, köztük a magyar Simon Brigittával.

A Mester szemmel láthatólag érezte és értékelte a közönség és Pécs városának szeretetét, melyet a rendkívüli produkció mellett szép szavakkal, kedves gesztusokkal és ráadás-számokkal viszonzott, valamint azzal, hogy nemrégiben örömmel mondott igent Pécs város polgármesterének, Dr. Páva Zsoltnak azon felkérésére, hogy ő legyen a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program fővédnöke. Az esemény sikere bizonyítja, hogy Pécs városa kiválóan alkalmas nagyszabású kulturális produkciók létrehozására és lebonyolítására.

comments powered by Disqus