Családi kirándulás Pécsen? A Mecsextrém Park kihagyhatatlan célpont lesz!

Családi kirándulás Pécsen? A Mecsextrém Park kihagyhatatlan célpont lesz!

Családi kirándulást tervezünk a baranyai megyeszékhelyre? Akkor a kötelező pécsi látnivalókon túl mindenképpen fel kell keresnünk a várostól alig néhány percnyi autóútra elhelyezkedő Mecsextrém Parkot.

Ez a különleges kalandpark Magyarország egyik legnagyobb ilyen, erdei környezetben kialakított létesítménye, mely felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt óriási élményeket kínál, így garantáltan a család minden tagja megtalálja a számításait.

A park akár egy egész napos program helyszíne is lehet, méghozzá nemcsak családoknak, hanem osztálykirándulóknak vagy csapatépítő tréninget tervező munkatársaknak, hiszen minden megtalálható itt ahhoz, hogy nyitástól-zárásig jól érezhessük magunkat.

Erdei bob pálya, alpesi kötélpálya és mászófal

A pécsi látnivalók között önmagában is elragadó Árpádtetőn megtalálható Mecsextrém Park kellemes erdei környezetben, nyáron is hűvös fák árnyékában várja az aktív kikapcsolódásra vágyakozókat, mint egy hatalmas játszótér, ahol rengeteg attrakciót találhatnak.

A park messze földön híres például az erdei bobpályáról, mely azon túl, hogy egy egész kilométeren át nyújt száguldást a fák között, több helyen kisebb szakadékok és patakok fölött ível át, így valóban csak a legbátrabbak kiváltsága lesz.

Ezen felül találhatunk a parkban különféle nehézségű alpesi kötélpályákat, tiroli csúszópályákat, hófánk csúszdapályát, gokartpályát, de a nyolcméteres magasságú mászófal is rengeteg embert vonz évről-évre az idelátogatók közül.

Természetesen vannak kisebb attrakciók is, mint amilyen például az X-Jump vagy a lézeres lövészetre megálmodott szimulátor, de aki kipróbálná az űrhajósok kiképzésénél is használt 3D karikát vagy megpróbálna megülni egy vad bikát, az is megtalálja majd a számításait.

Külön játékok kicsiknek és egyedi ajánlatok csoportoknak

A Mecsextrém Parkban természetesen külön gondoskodtak a tervezők a legkisebbek igényeiről, így az apróságokat például egy pókhálós kialakítású kötélpiramis várja, de lesz direkt nekik szánt kötélpálya, több ugráló asztal, szabadtéri kalandvár, sőt rossz idő esetére vagy nagy melegben még egy beltéri játszóház is elérhető.

A park természetesen külön ajánlatokkal várja a csoportokat, így ha a pécsi látnivalók megtekintése után szeretnénk levezetni a felesleges energiákat vagy céges csapatépítő programot szerveznénk, akkor is megtalálhatjuk itt a számításainkat.

A családi napokon túl ugyanis elérhetők kifejezetten a munkahelyi közösségek számára kidolgozott tréningek, melyek az egyes attrakciókhoz igazított feladatokra koncentrálva biztosítják, hogy a kollégák jobban meg tudják ismerni egymást, sőt képesek legyenek együttműködni és együtt gondolkozni a jövőben.

A park mellett ráadásul szabadon látogatható a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskolától indított Mókus tanösvény, mely 4,5 kilométer hosszan, 11 állomáson át ad betekintést a helyi élővilág sajátosságaiba, valamint az erdészek munkájába egy kényelmes séta részeként.

A Mecsextrém Park megközelítése

A Mecsextrém Park Pécstől alig két kilométerre helyezkedik el. A legkönnyebben a 66-os főútról tudjuk megközelíteni, hiszen az itt elhelyezkedő Árpádtetőn került kialakításra. Akár személyautóval, akár busszal érkeznénk, a vendégeket ingyenes parkolási lehetőség várja a helyszínen.

comments powered by Disqus