Diana tér

Diana tér

A tervezési terület a Diana téri piac körüli közpark, és az ettől nyugatra húzódó gyalogos tengely, az ún. Berek sétány Varsány utcáig tartó területe.

A kertvárosi lakótelep első ütemében épült lakótömb központja a Diana tér – Berek sétány tengely, ennek mentén épültek meg a városrészt kiszolgáló szolgáltató és kereskedelmi létesítmények.

A Diana téri közpark rekonstrukciója tartalmazza a növényállomány megújítását és utcabútorok elhelyezését. A Berek sétány a városrészközponti funkciónak megfelelő, a kreatív városépítészet gondolatait alkalmazó, közösségépítésre alkalmas köztér-rekonstrukció valósul meg, a gyalogos felületek teljes felújítása, akadálymentesítése.

A Tervtanács Mérnök és Tanácsadó Kft. által elkészített engedélyezési tervdokumentáció alapján lefolytatott engedélyezési eljárás eredményeként Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. szeptember 29-én jogerőre emelkedett építési engedéllyel rendelkezik. A beruházás kivitelezője kiválasztásra került. A kivitelezési munkálatokat a Sztráda 92 Kft. (www.sztrada92.hu) fogja elvégezni.

comments powered by Disqus