Köztársaság tér

Köztársaság tér

A rekonstrukció a tér gyalogos felületeire terjed ki. A terv hármas tagolással osztja a közparkot, a keleti oldalon az új, térplasztikás csorgó kutat nagyobb, díszburkolatú térfelület veszi körül, melynek kiemelt, ülőpaddal kombinált növényfelületek biztosítanak lehatárolást. Ez a terület elsősorban a fiatalok gyülekező helyeként szolgálna a szökőkút körüli intimebb beszélgető hellyel.

Középső részén az egybefüggő gyepfelület az uralkodó, ahol a pihenőkert funkció a meghatározó, ez főként az idősebb korosztály, illetve a kisbabás szülők csendesebb pihenőhelye. Megszűnik a Bajnok utca átvezetése a tér közepén. Itt kerül elhelyezésre Antal József mellszobra is.

A harmadik, a nyugati térrész szabadon formált játszótér, elsősorban kisgyermekek részére, nagy homokozóval és ügyességi játékokkal. A játszóteret a pihenőkerttől a jelenlegi helyén megtartott emlékmű választja el.

A Laurus Kft. által elkészített engedélyezési tervdokumentáció alapján lefolytatott engedélyezési eljárás eredményeként Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2008. október 22-én jogerőre emelkedett építési engedéllyel rendelkezik. A beruházás kivitelezője kiválasztásra került. A kivitelezési munkálatokat a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. (www.sade.hu) fogja elvégezni.

comments powered by Disqus