Karácsonyi vásár - pécsi művészek a Nádor Galériában

Karácsonyi vásár - pécsi művészek a Nádor Galériában
  1. december 10-től december 23-ig a pécsi Széchenyi téren található Nádor Galéria karácsonyi vásárán pécsi kézműves, könyv és műtárgyvásár lesz, ahol pécsi művészek mellett a Kaptár Egyesület és a bikali Reneszánsz Élménybirtok kézművesei vesznek részt.

December 10-én nyílik a Nádor Galéria Karácsonyi vására. A Galéria kistermében a Kaptár Egyesület és a Bikali Reneszánsz Élménybirtok kézművesei munkáiból lehet majd vásárolni. A Kaptár Egyesület működteti a Magyarlukafai Néprajzi Műhelyt, s az egyesület Baranya és a Dél-dunántúli Régió egyik legnagyobb és legaktívabban működő kézműves szervezete.

Tagjaikkal és még inkább a munkáikkal az ország számos pontján találkozhat bárki, mert valamennyi nagyobb kézműves fesztivál aktív résztvevői. Míves mézeskalácsot éppúgy megtalálható lesz a Nádor Galéria Kisteremében, mint szőtt, font, vagy kerámia termékek.

A Nagyteremben a PTE Művészeti Karának növendékei és pécsi művészek műtárgyvására lesz: grafitrajzok, grafikák, számítógépes grafikák éppúgy lesznek majd, mint olaj- és akrilképek, vagy fotók, de gobelinek, és üvegből, fából, fémből készült ékszerek is. Aki bármit vásárol, pécsi forralt bor fog ajándékba kapni a Pécs-Mecseki Borút boriból.

December 10-én 17 órakor Gyenes Zsolt: Fotógráfia mozgásban című könyvének bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők a Nádor Galériában. A könyv az Alexandra kiadó gondozásában látott napvilágot, a magyar mellett angol nyelvű kötet legfőbb célja, hogy lehető legszélesebb horizonton mutassa be korunk fotografikus képalkotásának a művészetben betöltött szerepét, lehetőségeit.

Ezt a szerző pécsi, illetve Pécshez erős szálakkal kötődő művészek alkotásainak bemutatásával igyekezett megvalósítani. A könyvet a későbbiekben is meg lehet vásárolni a Nádor Galériában egyéb, a pécsi művészeti életet érintő könyvek, kiadványok mellett.

A Nádor Galéria hétköznap 12.00 órától 21.00 óráig, illetve hétvégén 10 órától 21 óráig tart nyitva.

comments powered by Disqus