Három vallás szimbóluma Európa Kulturális Fővárosai között

Három vallás szimbóluma Európa Kulturális Fővárosai között

Gyalog, három vallás szimbólumát formázó kereket hajtva Essentől Pécsen át egészen Isztambulig tart az Ábrahám karaván. Május 5-én a pécsi Bazilika, a Jakovali Hasszán pasa dzsámija és a Zsinagóga előtt homokba, míg másnap fémöntvénybe öntik a jelképeket.

Pécs ismét különleges eseménynek adott otthont. Az Ábrahám karaván 2010. május 3-án indult - a három 2010-es kulturális fővárost összekötve - Essenből Pécsen át Isztambulba, hogy a különböző vallások és kultúrák közötti toleranciát és egyetértést hirdesse.

Május 5-én a szimbólumok egy-egy homoklenyomata készült el Pécsett, ezzel is jelképezve a különböző vallások békés egymás mellett élését. Az akció a Székesegyház előtt kezdődött, ahol a részvevők elkészítették a szimbólum egy homoklenyomatát, amelyet ezek után a Kórház térre, a Jakovali Hasszán pasa dzsámihoz, majd Kossuth téri Zsinagóga elé görgettek. Mindhárom esetben az egyházak képviselői fogadták az alkotókat.

Május 6-án 12:00 órakor az Ágoston téren a városvezetés és a három egyház képviselőinek részvételével kiöntik a szimbólum fémöntvény változatát is a térkövezetbe és a szervezők átnyújtanak a városnak egy oklevelet.

comments powered by Disqus