Dobolj a testeddel!

Dobolj a testeddel!

Egy igazán különleges zenés produkciónak lehetnek a részesei októberben az Európa Kulturális Fővárosa címhez kapcsolódó eseménysorozaton belül a Pécsre látogatók, hiszen nem kisebb zenész legenda érkezik a megyeszékhelyre, mint a francia Nicolas Frize.

Az 1950-ben született, zeneszerzőként és íróként egyaránt mérföldköveket alkotott művész ráadásul most egy igazán eredeti előadással szeretné megörvendeztetni magyar rajongóit, amihez ráadásul helyi vagy környékbeli önkénteseket keres.

A francia kortárs művész nemcsak zenészeket szeretne maga köré gyűjteni, hanem mindenkit, aki érti és szereti a zenét, de nem játszik hangszeren. Az előadás lényege ugyanis, hogy a résztvevők a saját puszta testükkel szólaltassák meg az ismert dallamokat.

Nem kell hozzá más, csak némi ritmusérzék, valamint egy csipetnyi szenvedély és természetesen a zene iránti rajongás, hiszen a műfaj neve a testdobolás lesz. Hogy mit jelent ez valójában? Pontosan azt, aminek hangzik: a testen való ritmikus hangképzést.

Az előadásra bárki jelentkezhet, aki együtt zenélne a legendás francia zeneszerzővel, és részese lenne a produkciónak, de garantált, hogy nézőként is legalább olyan érdekes lesz az egész performansz, mint résztvevőként.

Ha van ritmusérzékünk, imádjuk a zenét, szeretünk táncolni és szívesen viselnénk egy teljesen egyedi tervezésű ruhát, akkor kortól vagy nemtől függetlenül bátran vegyünk részt ezen a rendhagyó eseményen.

A jelentkezéshez nevünk, telefonszámunk, e-mail címünk, korunk és foglalkozásunk mellett elengedhetetlen lesz megadni testsúlyunkat és magasságunkat is, de mivel a testünk lesz a hangszer, ezért egy egészalakos képet is mellékelnünk kell hozzá.

comments powered by Disqus