Pécs - keleti városrész

Pécs - keleti városrész

Olyan új, az európai normáknak megfelelő közterületek születnek itt, melyek a 21. század elvárásai mellett a múlt örökségeit és a kialakult városszerkezetet tiszteletben tartják. A tervezés három fő hangsúlyos részre különül el: a Szondi György sétányra és a hozzá kapcsolódó zöldfelületekre, a Komját Aladár utca torkolatának környezetére és a Feketegyémánt téri közparkra.

Szondi György sétányon zöld felületek kialakítására megújítására, az átmenő sétaút felújítására kerül sor. A sétány déli részén megépítésre kerül két korosztályos játszótér, ahol görkorcsolyázásra alkalmas térburkolat is lesz. A parkban a gyermekjátszótereken és a sportpályán a meglévő a burkolatot gumiőrlemény burkolatura cseréljük a gyermekek védelme érdekében.

Komját Aladár utcában a sétány kezdeti szakasza ünnepi rendezvények lebonyolítására is alkalmas módon kerül átalakításra.

A meszesi társasházas tömbök közötti zöldfelület és a növényállomány megújítását végezzük. A tömb déli oldalán két kisméretű kosárlabdapálya kialakítására kerül sor. A terület utcával határos oldalán kis- és közepes növekedésű fákból, valamint cserjékből határoló növényfalat kap.

Feketegyémánt téren a középső térész egy pihenő park feladatát látja el. Megjelenik egy ivókút és kisebb vízfelület is helyet kap. A két szélső egység a pihenés parkszerűen kialakult helye lesz játszótérrel és ülőpadokkal. A parkolás lehetősége a tömbön belül megszűnik, viszont a tömb keleti és nyugati széle mentén, kívül újabb parkolókat alakítanak ki. A Komlói út és a tömb közötti részen az ülő padok áthelyezésre kerülnek, a főút felöli oldalról a másik oldalra. A felszabaduló helyen pedig kerékpáros útvonal jön létre.

comments powered by Disqus