Vidéken is van élet – a jövő pedig a szakmunkásoké?!

Vidéken is van élet – a jövő pedig a szakmunkásoké?!

Sokak számára talán figyelemfelkeltő volt a cím, hiszen sokan vélik, hogy egyetemen kell tanulni, diplomát szerezni és valahol Budapest környékén már lehet találni is munkát. Mi ezzel az állítással nem is szeretnénk vitatkozni, azzal azonban már annál inkább, hogy vidéken ne lehetne érvényesülni – akár diploma nélkül is, sőt, szakmunkásként olykor még inkább!

Számos munkalehetőség adódik a szakmunkások előtt Pécsen

Menjünk is “le” vidékre, ahogy mondani szokták, és nézzünk körül. Pécs városa például az egyik fővárostól legmesszebb fekvő pont, mégis dübörög az élet: nem csupán azért, mert egyetemvárosról van szó, hanem mert a szakmunkások képzését illetően is megannyi lehetőség adódik. De nemcsak a tanulás terén, hanem a cégek, vállalatok is sorra keresik a jó szakmunkásokat, nem beszélve a vállalkozók által nyújtotta lehetőségekről.

Pécsi pékségbe pék- cukrász munkakörben szakmunkás álláslehetőség – ilyen és ehhez hasonló szakmunkák fellelhetőek a pecsallas.hu oldalán, érdemes körülnézni!

A vidéki Magyarország szakmunkás szemmel

Szakmunkásként az ember folyamatosan a munkalehetőségeket keresi, a vidéki Magyarországon pedig rendre meg is találja ezeket. Ennek oka egyrészt az, hogy számos hiányszakma van ma itthon, és sok a betöltetlen álláshely, a jó szakemberekre tehát égető szükség van. Ha az embernek van egy szakmája a kézben, alapos elméleti tudással és akár gyakorlati tapasztalattal megspékelve, akkor nagyon jó esélyekkel indul a munkaerőpiacon – éljen Pécsen, Szekszárdon, Győrben vagy épp Debrecenben.

Miért állnak ígéretes jövő előtt a szakmunkások Magyarországon?

Nem is olyan régen még maga a miniszterelnök is a szakmunkások jövőképét emelte ki, hiszen napjainkban egyre több az informatikus, a közgazdász, a jogász, és az ún. fehérgalléros pozíció, viszont nem lett alacsonyabb az igény a hozzáértő szakemberekre sem, sőt. A mesterséges intelligencia megjelenése is inkább a szellemi munkát végzők számára jelent kockázatot – vagy épp a betanított munkát végzők számára –, de egy jó szakmunkás feladatait azért egyelőre nehéz elképzelni, hogy ellátná akár egy humanoid robot is. De ki tudja, mire oda eljutunk, kis túlzással talán már senki nem fog dolgozni.

Válasszunk egy szakmát, váljunk a mesterévé, helyezkedjünk el vagy vállalkozzunk, és végtelen lehetőség nyílik meg előttünk a nagybetűs életben!

comments powered by Disqus