Berencz András a Kodály Központban lép fel

Berencz András a Kodály Központban lép fel

Angyalfütty a címe Berecz András legújabb előadásának, melyet a Művészetek Palotájában mutattak be, és amelyik január 22-én Pécsett, a Kodály Központban lesz látható. Igazi összművészeti előadást láthatnak azok, akik úgy döntenek, a Magyar Kultúra Napját a mesemondó népdalénekessel kívánják ünnepelni.

„Az izgatott nagyon régen, hogyan lehet négy műfajban elbeszélni, milyen is a magyar ember” - nyilatkozta a mesemondó népdalénekes lapunknak. Berecz és barátai az ember négyféle állapotáról a mese, az ének, a hangszeres zene és a tánc segítségével mesélnek majd. Az alkotókat az izgatta, hogy milyen az, amikor az emberi beszéd, az ének, a hangszeres zene kiegészülve a tánccal megjeleníti az emberi állapotokat. Egymagukban ezek a műfajok kevesek, „ami eltűnik az egyikben, feltűnik a másikban”, akár egy fonott kalács egymásba fonódó szálai.

Berecz András elmondta: nagyon sok szépet hallott a Kodály Központról, és mivel Pécset és a pécsi közönséget különösen szereti, ajándékcsomagot, Angyalfüttyöt hoz a pécsieknek, amiről azt kell tudni, hogy képes megváltoztatni a világot.

A közreműködőkről a mesemondó úgy nyilatkozott, hogy a szakmájuk és korosztályuk legjobbjai. Az Angyalfüttyben fellép többek közt Vizeli Balázs, Európa szerte ismert gyűjtő és hegedűs, Szabó Dániel, a fiatal generáció legtehetségesebb cimbalmosa, Juhász Zoltán, a „furulya prófétája” és Juhász Katalin, akiről a népdalénekes úgy tartja, nemzedéke legnagyobb táncosa.

Berecz András így vall magáról: „Az első dalokat édesanyámtól tanultam, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben… dalokat, meséket, tréfákat gyűjtögetek. Életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, mesemondó lettem”

Lepje meg szeretteit Karácsonyra az Angyalfütty előadásra szóló jeggyel!

Jegyek kaphatók 2010. december 20-tól a Kodály Központ Infopontjában (Pécs, Breuer Marcell-sétány 4. - Korábban Universitas utca), valamint a www.jegymester.hu internetes oldalon 1500, 2000 és 2500 forintos áron.

comments powered by Disqus